Επικοινωνήστε μαζί μας

Μιλήστε με έναν υπεύθυνο

Τοποθεσία

Ανέλιξη | Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Αθανασίου Ανδρέου 1, Παιανία, 19002

Ωρες επικοινωνίας

Δευτέρα: 16:00-20:00
Τετάρτη: 09:30-13:30
Πέμπτη: 15:00-19:00
Σάββατο: 10:00-15:00
Κυριακή: 10:00 – 13:00

Τηλέφωνο & Email

Τηλ: 213 04 13 724,
E-mail: info@anelixi.org.gr
Website: www.anelixi.org.gr

Email

Στείλτε ένα μήνυμα

4 + 8 =

FAQ

Συχνές ερωτήσεις

Εάν έχετε κάποιες απορίες σε σχέση με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Ανέλιξη, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία του ή το έργο του, μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις που παρατίθενται στα δεξιά, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στις ώρες λειτουργίας της γραμματείας μας, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ποια ενημερωτικά προγράμματα προσφέρει η Ανέλιξη και πώς μπορώ να συμμετέχω?

Η Ανέλιξη έχει δημιουργήσει καινοτόμα και μοναδικά ενημερωτικά προγράμματα, τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος των ηλικιών του ανθρώπου και στόχο έχουν να ενδυναμώσουν το άτομο και την οικογένεια. Υπάρχουν προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά, τα οποία στηρίζονται στις πιο σύγχρονες θεωρίες για την ανάπτυξη παιδιών και έχουν σαν στόχο την καλλιέργεια “δεξιοτήτων ζωής”. Υπάρχουν προγράμματα για ενήλικες, μέσα από τα οποία καλλιεργούνται οι βασικές αρχές της αυθεντικότητας και της ανάληψης προσωπικής ευθύνης. Υπάρχουν προγράμματα για φορείς ή ανθρώπους που στηρίζουν παιδιά (γονείς, εκπαιδευτικούς, εθελοντές σε φορείς προστασίας παιδιών, παππούδες και γιαγιάδες κτλ.) και στόχο έχουν να διευκολύνουν τους ανθρώπους αυτούς στο δύσκολο έργο τους. Για να συμμετέχετε σε κάποιο πρόγραμμα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι το πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ;

Το πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ έχει δημιουργηθεί με στόχο τη στήριξη και ενημέρωση όσων εμπλέκονται με τα σχολικά δρώμενα. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες, οι οποίες απευθύνονται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Αττικής. Έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία μας πάνω σε καίρια ζητήματα. Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται επιμορφώσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στα προγράμματά μας πάνω σε σύγχρονα θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή. Οι θεματολογίες προσαρμόζονται διαρκώς και προκύπτουν και μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ αποτελεί κοινωνική προσφορά της Ανέλιξης.

Τι είναι το πρόγραμμα OCTOPUS;

Το πρόγραμμα OCTOPUS είναι ένα καινοτόμο, εξειδικευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης αναπτυξιακών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, που φιλοξενούνται στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης» (ιδρυματοποίηση, πένθος και τα συνοδά με αυτά φαινόμενα). Το πρόγραμμα αφορά σε ενδυνάμωση όλων των αναπτυξιακών δεξιοτήτων, και ειδικότερα της λεπτής και αδρής κινητικότητας, του λόγου και της επικοινωνίας, της νόησης και της κοινωνικό-συναισθηματικής δεξιότητας. Υλοποιείται στο φυσικό χώρο όπου ζουν τα παιδιά, δηλαδή στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης», από Εθελοντές της Ανέλιξης. Το πρόγραμμα OCTOPUS αποτελεί κοινωνική προσφορά της Ανέλιξης.

Τι είναι η δράση "Ένα στολίδι για την αγάπη" και πώς μπορώ να συμμετέχω;

Η δράση “Ένα στολίδι για την αγάπη” πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου με καταληκτική ημερομηνία της δράσης το τέλος του Δεκέμβρη. Σύμφωνα με τους όρους αυτής της δράσης, η Ανέλιξη προσφέρει 1 ευρώ για κάθε χριστουγεννιάτικο στολίδι, το οποίο προσφέρεται από οποιονδήποτε το επιθυμεί και κρεμιέται στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Ανέλιξης. Το χρηματικό ποσό που προκύπτει δωρίζεται σε κατάλληλο φορέα, ενώ τα συγκεντρωθέντα στολίδια επίσης δωρίζονται κάθε χρόνο σε οργανισμούς (ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, σύλλογοι κτλ.) όπου μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση της Ανέλιξης;

Η Ανέλιξη από την ίδρυσή της έως σήμερα πραγματοποιεί φιλανθρωπικές δράσεις σε ετήσια βάση. Η μεγαλύτερη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα είναι το Πασχαλινό μας Παζάρι. Όλο το χρόνο πάνω από 300 εθελοντές εργάζονται ανελλιπώς προκειμένου να πραγματοποιηθεί  το Παζάρι μας “Μια αγκαλιά για τα παιδιά” λίγες μέρες πριν το Πάσχα. Μέρος των εσόδων από το πασχαλινό παζάρι διατίθενται για τη στήριξη ενός φορέα / οργανισμού / σωματείου που στηρίζει τα παιδιά, ύστερα από λεπτομερή καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν.