προγραμματα για παιδιά

Δεξιότητες Ζωής

Ο πιο σημαντικός στόχος είναι το να αποκτήσουν τα παιδιά τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται, όχι απλά για την επιβίωσή τους, αλλά και για την πλήρη ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών ικανοτήτων τους. Χρησιμοποιώντας νέες εφαρμογές, θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε συστηματικά ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, όπως είναι η συγκέντρωση προσοχής, η συνεργασία, η αυτοεκτίμηση, αποφυγή θυματοποίησης, η αποφυγή λεκτικής και σωματικής επιθετικότητας, η ενσυναίσθηση, οι δεξιότητες φιλίας/κοινωνικής επάρκειας και η επίλυση προβλημάτων. Απευθύνεται σε παιδιά 3-18 χρονών.

Επίσης, το πρόγραμμα αυτό γίνεται πιο στοχευμένο και απευθύνεται σε παιδιά που θα ξεκινήσουν το Δημοτικό Σχολείο, με τίτλο: “Δεξιότητες Ζωής για την Α’ Δημοτικού“. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ενδυναμώνει τα παιδιά την πρώτη τους χρονιά στο Δημοτικό δίνοντάς τους δεξιότητες διαχείρισης του μαθητικού τους ρόλου. Ένα πρόγραμμα στήριξης και πρόληψης.

Το παρακάτω παραμύθι με τίτλο: “Πέτρος ο Πειρατής” δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Δεξιότητες Ζωής” για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Τα παιδιά χάρηκαν, γέλασαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν. Οι εικόνες του βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα παιδιά με απλές τεχνικές.
Το παραμύθι με τίτλο: “Η αλεπού και τα αλεπουδάκια της” δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Δεξιότητες Ζωής” για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Είναι γραμμένο όπως ακριβώς τα παιδιά το διηγήθηκαν και το εικονογράφησαν. Τα παιδιά ταυτίζονται με τα αλεπουδάκια, έχουν τις ίδιες χαρές, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια βιώματα με αυτά, παίζουν τα ίδια παιχνίδια, και τρώνε ζεστή κοτόσουπα όταν αρρωσταίνουν.
Το παραμύθι με τίτλο: “Το λιοντάρι που πετούσε” δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Δεξιότητες Ζωής” για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Για τα παιδιά το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο και την φαντασία. Τελειώνοντας το πρόγραμμα κρατούν στα χέρια τους το δικό τους παραμύθι.