προγραμματα για ενηλικες

Ενημερωτικό πρόγραμμα “ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ”

Ενημερωτικό πρόγραμμα για ηλικίες άνω των 20 ετών. Το πρόγραμμα “ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ” απευθύνεται σε όσους νιώθουν κουρασμένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και επιθυμούν μια αλλαγή!

Ένα πρόγραμμα για ενήλικες οι οποίοι αναζητούν δημιουργική και βιωματική ενδυνάμωση σε θέματα αυτογνωσίας και συναισθηματικής, καθώς και γνωσιακής καλλιέργειας. Απευθύνεται σε όσους νιώθουν κουρασμένοι από την καθημερινότητά τους και αποζητούν μια εμπειρία αναζωογόνησης. Με χιούμορ και ανοιχτό μυαλό θα προσεγγίσουμε τη ζωή αλλιώς… θα μάθουμε να περιγράφουμε και να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας πιο καθαρά, χωρίς τοξικότητα με γνώμονα τη θετική προσωπική εξέλιξη και τη θετική σύνδεση με ανθρώπους.

Με εργαλεία την αυτογνωσία και την δημιουργικότητα θα μάθουμε να λύνουμε γρίφους, να δημιουργούμε αυθεντικά έργα, να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να επικοινωνούμε καλύτερα με το παιδί μέσα μας!

Είναι ένα πρόγραμμα με κέφι και φροντίδα για όσους επιθυμούν μια νέα, φρέσκια ματιά στη ζωή τους! Ένα αντι-στρες πρόγραμμα που μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε τον χάρτη της ζωής μας!

Εισηγήτρια: κα Παπαλέξη Μαρία

Η Μαρία Παπαλέξη γεννήθηκε στη Λαμία, το 1973. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας και του Μεταπτυχιακού του Προγράμματος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, αγωγής του λόγου, θεατρικού παιχνιδιού.

Ασχολείται με ερευνητικές εργασίες, επιμέλεια ύλης θεατρικών προγραμμάτων, μεταφράσεις και συγγραφή κειμένων για το θέατρο. Έργα της έχουν παρουσιαστεί από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο και το Εθνικό Θέατρο.

Εργάστηκε ως βοηθός του σκηνοθέτη Β. Θεοδωρόπουλου στις παραστάσεις: Μαντάμ Σουσού του Δ. Ψαθά (Θέατρο Βρετάνια), Ο βασιλικός του Α. Μάτεσι (Εθνικό Θέατρο), Δύο Θεοί του Λ. Χρηστίδη, Εδουάρδος Β΄ του Κρ. Μάρλοου, Τολμηρές πολαρόιντ του Μ. Ρέιβενχιλ, Ο γλάρος του Α. Τσέχοφ, Βόυτσεκ του Γκ. Μπύχνερ και Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας του Λ. Μπαίρφους (Θέατρο του Νέου Κόσμου). Επίσης, έχει κάνει τη δραματουργική επεξεργασία στην παράσταση Νάντια (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, 2009) σε σκηνοθεσία Δαυίδ Μαλτέζε.

Από το 1999 συνεργάζεται με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ως θεατρολόγος, υπεύθυνη οργάνωσης & επικοινωνίας.

Ήταν στη συντακτική ομάδα της ραδιοφωνικής εκπομπής για παιδιά «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» (Δεύτερο Πρόγραμμα ΕΡΤopen, 2014). Μαζί με την ηθοποιό-σκηνοθέτη Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, παρουσίαζαν την εκπομπή «Πορτοκαλί Αερόστατο» στον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο & στο PortokaliRadio.gr ( Ιανουάριο 2015 –  Ιανουάριο 2017) και στο ραδιόφωνο 24/7 (Μάιος 2017 – Απρίλιος 2018).

Είναι εθελόντρια στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.