Ανέλιξη

Σχολεία που εντάσσονται στο Πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ για το σχολικό έτος 2024-2025

26 Απρ 2024

Η Ανέλιξη πιστή στις αξίες της συνεχίζει να υπηρετεί άοκνα το βαθύ αίσθημα της για προσφορά. Από το ξεκίνημα του σωματείου μέχρι και σήμερα, σκοπός του είναι η επιμόρφωση και ενδυνάμωση του ατόμου μέσα από τα αναπτυξιακά στάδια του και τους ρόλους που αυτό λαμβάνει κατά τη διάρκεια της ζωής του (παιδί - ενήλικας, μαθητής - εργαζόμενος/γονέας). Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις  σε συστήματα, όπως σχολεία και άλλους φορείς με στόχο την ανθεκτικότητα στις προκλήσεις και τις αλλαγές της σύγχρονης πραγματικότητας, ώστε να καταστούν τα ίδια αρωγοί στην εξέλιξη των ατόμων  και κατ' επέκταση στη βελτίωση της ψυχικής υγείας του συνόλου της κοινότητας. Ακόμη, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στην προσπάθεια του σωματείου για στήριξη, κοινωνική, ηθική και οικονομική σε φορείς και ιδρύματα, τα οποία κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να συνεχίσουν το  κοινωφελές έργο τους.

Η Ανέλιξη επιτυγχάνει τους σκοπούς της, καθώς και η ίδια παίρνει ζωή μέσα από το κοινωνικό σύνολο. Μεγάλος αριθμός εθελοντών έρχεται να υπηρετήσει το κοινό όραμα για μία ανέλιξη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη τους και την θέληση τους για προσφορά, η οποία είναι πάντοτε πολύτιμη, καθώς μας δίνουν πνοή για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Πoιοι είμαστε

Η Ανέλιξη είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ερευνά, δημιουργεί, εξελίσσει και εφαρμόζει καινοτόμα ενημερωτικά προγράμματα.

Μπορείς να μας βρεις

Μπορείς να βοηθήσεις