Εργαστήρι Καλών Τεχνών

Εργαστήρι Καλών Τεχνών

Ένα πρόγραμμα για παιδιά 3 έως 15 ετών που αναπτύσσει τη χωρική, κιναισθητική, ενδοπροσωπική, διαπροσωπική και υπαρξιακή ευφυΐα. Ένα πρόγραμμα που ενισχύει τη δημιουργικότητα και ανοίγει νέα μονοπάτια στη διαχείριση επιλογών, αποφάσεων και συμπεριφορών. Έχει σαν στόχο την ψυχική ανθεκτικότητα ως αποτέλεσμα εξάσκησης της δημιουργικής σκέψης.

Με εργαλεία τις εφαρμοσμένες τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ, κατασκευές) και σύμμαχο τη συμμετρία ανάμεσα στην ορθολογιστική και αποκλίνουσα σκέψη θα διευρύνουμε τους ορίζοντες του “μπορώ” και θα ενθαρρύνουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης με σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, στο εργαστήρι καλών τεχνών, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά, να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και με την αστείρευτη φαντασία τους, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής και μικροκατασκευές με απλά καθημερινά υλικά. Θα εμπνευστούν από έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, θα γνωρίσουν τη σωστή χρήση των υλικών ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με ποικίλες τεχνικές. Οι δημιουργίες των παιδιών θα είναι αυθόρμητα έργα τέχνης βγαλμένα από το βάθος της ψυχής τους, που θα εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Άλλα προγράμματα στην Κατηγορία "Για Παιδιά"

Το ΠΑΙΖΩ είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Μέσα στο έτος τα παιδιά θα καλλιεργήσουν ικανότητες ενδοπροσωπικής, μουσικής, κιναισθητικής, χωρικής και διαπροσωπικής ευφυΐας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις ισορροπημένης διατροφής και μαγειρικής. Ένα πρόγραμμα γεμάτο αρώματα, γεύσεις και δημιουργία σε συνδυασμό με κανόνες ισορροπημένης διατροφής.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση από μικρή ηλικία και να τα εξοικειώσει με αναγνωστικές συμπεριφορές.

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για παιδιά από 9 έως 18 ετών. Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά εξοικειώνονται με τη χρήση της τεχνολογίας και συστημικών τεχνικών ενδυνάμωσης σε δεξιότητες αναγκαίες στον κόσμο που ανατέλλει.

Πoιοι είμαστε

Η Ανέλιξη είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ερευνά, δημιουργεί, εξελίσσει και εφαρμόζει καινοτόμα ενημερωτικά προγράμματα.

Μπορείς να μας βρεις

Μπορείς να βοηθήσεις